fbpx
telefon

775 208 004

e-mail

ilona@modesnabytek.cz

Otevírací doba studia

Po - Čt : 9.00 - 17.00 / Pá - So : objednané konzultace

Víte, proč je kuchyň na míru lepší volbou než ta z obchodního řetězce?

V současnosti je možnost, jak vybavit svou kuchyň, nepřeberné množství.

Mnozí z nás se snaží najít správnou rovnováhu mezi cenou, kvalitou a designem. V této bitvě často stojí proti sobě dvě možnosti-kuchyň na míru a kuchyň z obchodního řetězce. Oba typy mají své přednosti a nedostatky. Přesto, pokud jste někdy stáli před rozhodnutím, kterou cestou se vydat, jistě vás napadla otázka: Proč bych měl(a) volit kuchyň na míru, když mohu sáhnout po levnější variantě z IKEA …….. ? Právě na tuto otázku se pokusíme odpovědět v následujícím článku.

 

Jak se liší kuchyň na míru a kuchyň z obchodního řetězce?

Kuchyně na míru a kuchyně z obchodního řetězce se liší v mnoha ohledech. První a nejzřejmější rozdíl spočívá v tom, že kuchyň na míru je navržena a vyrobena přímo pro vás a vaše potřeby. Vychází z vašich představ, požadavků a možností vašeho bytu či domu. Na druhou stranu, kuchyň z obchodního řetězce, jako je IKEA, je vyráběna v sériové výrobě s omezenými možnostmi úprav.

 

Personalizace kuchyně na míru: když výběr barev a materiálů leží ve vašich rukou.

V případě kuchyně na míru máte možnost si vybrat z široké škály materiálů, barev a prvků. Můžete si tak vytvořit naprosto unikátní kuchyň, která bude přesně odpovídat vašim představám a potřebám. Na výběr máte například z různých druhů dřeva, skla, kovu a dalších materiálů. Můžete si také vybrat barvu a povrchovou úpravu jednotlivých prvků.

 

Vysoká kvalita a dlouhá životnost: proč kuchyň na míru trvají déle.

Kuchyně na míru jsou obecně vyrobeny z kvalitnějších materiálů a lépe zpracovány. To se projevuje na jejich delší životnosti. Zatímco kuchyně z obchodního řetězce mohou být levnější, často se stává, že se po několika letech začnou rozpadat nebo ztrácet svůj vzhled. Naopak kuchyně na míru, pokud jsou správně udržovány, mohou vydržet desítky let.

 

Optimalizace prostoru: Jak kuchyň na míru využije každý kout vašeho domu.

Další velkou výhodou kuchyně na míru je její schopnost využít každý kout vašeho domu. Bez ohledu na to, jaký je tvar vaší kuchyně, kolik máte rohů nebo jaké jsou vaše specifické požadavky, kuchyň na míru vám umožní využít každý centimetr prostoru. Můžete tak mít více úložných prostorů, více pracovních ploch nebo například vestavěné spotřebiče.

 

Návratnost investice: Proč je kuchyň na míru skvělým dlouhodobým rozhodnutím.

Kuchyň na míru může být na první pohled dražší volbou, ale pokud se zamyslíme nad její dlouhodobou návratností, může se tato investice vyplatit. Díky dlouhé životnosti a kvalitě použitých materiálů může kuchyň na míru vydržet mnohem déle než ta z obchodního řetězce. Navíc, pokud se rozhodnete prodat svůj dům nebo byt, kuchyň na míru může zvýšit jeho hodnotu.

 

Kritické zamyšlení: Existují nějaké nevýhody kuchyně na míru?

Jako každá věc, i kuchyň na míru má své nevýhody. První je samozřejmě cena. Zakázková kuchyň bývá dražší než ta z obchodního řetězce. Dále může být proces výroby a instalace kuchyně na míru časově náročnější. A pokud se rozhodnete pro změnu designu nebo rozmístění prvků, může to být komplikovanější než u standardní kuchyně.

 

Proces vytvoření kuchyně na míru: Co můžete očekávat od návrhu po instalaci.

Proces vytváření kuchyně na míru začíná konzultací s odborníkem, který vám pomůže promyslet vaše požadavky a představy. Následuje návrh kuchyně, který se dále upravuje a ladí, dokud není zákazník naprosto spokojen. Poté nastává výroba kuchyně a nakonec její instalace. Celý tento proces může trvat několik týdnů až měsíců, nemusí to být pravidlem, ale výsledek stojí za to.

 

5 důležitých tipů, které byste měli vědět před nákupem kuchyně na míru.

  1. Mějte jasnou představu o tom, co chcete.
  2. Vyberte si kvalitní materiály.
  3. Zvažte, jak chcete využít prostor ve své kuchyni.
  4. Nebojte se říct výrobci svoje preference při používání kuchyně.
  5. Pamatujte, že kvalitní návrh vám může ušetřit desetitisíce.

 

Nejčastější otázky o kuchyních na míru.

  1. Jak dlouho trvá výroba kuchyně na míru?

– Celý proces trvá několik týdnů i měsíců, podle vybraných materiálů a komponentů.

  1. Jakou má kuchyň na míru životnost?

– Pokud je správně udržována, může vydržet desítky let.

  1. Je kuchyň na míru dražší než ta z obchodního řetězce?

– Není to pravidlem. Nebojte se kalkulace porovnat.

  1. Můžu si vybrat jakýkoliv materiál a design pro mou kuchyň na míru?

– Ano, to je jedna z hlavních výhod kuchyně na míru.

 

Závěrečné úvahy: Je kuchyň na míru tou pravou volbou pro vás?

Kuchyň na míru je skvělou volbou pro ty, kdo chtějí kvalitní a dlouhodobé řešení pro svou kuchyň. Nabízí velkou flexibilitu v designu a využití prostoru a může výrazně přispět k hodnotě vašeho domu, bytu. Pokud jste ochotni investovat více času do své kuchyně, kuchyň na míru může být tou pravou volbou pro vás.

 

Team MODES decori s.r.o.